Diş Dolgu Fiyatları

diş dolgu fiyatları

TDB’nin 2023 yılında belirlemiş olduğu 2024 yılı rehber tarife kitapçığına göre, özel klinik ve hastanelerde diş dolgu fiyatları 1640TL ile 2560TL arasında değişmektedir. Tedavi ücreti, kullanılan dolgu malzemesine, uygulanan tekniğe, diş üzerinde işlem yapılan yüzey sayısına ve uygulama sırasında ihtiyaç olabilecek kanal tedavisi, pin veya post yapılması gibi prosedürlere göre değişebilir.

Ayrıca diş hekiminizin talep edeceği tutar bu rehber tarifeden farklı olabilir. Her klinik kendi fiyat listesini belirleyebiliyor ancak bu ücretleri web sitelerinde ilan etmelerine kanuni olarak izin verilmiyor. Güncel diş dolgusu ücretlerini öğrenmek için bize ulaşabilirsiniz.

Diş dolgularında hangi malzemeler kullanılır?

Günümüzde diş dolgularında sıklıkla beyaz veya lazer dolgu olarak adlandırılan kompozit reçineler kullanılır. Tek seansta ve diş renginde uygulanabilen kompozit, tercih edebileceğiniz uygun fiyatlı diş dolgusudur.

Arka bölgedeki azı dişlerde dayanıklılığı nedeniyle uzun yıllar boyunca tercih edilen bir diğer dolgu türü ise amalgamdır. Kompozite nazaran amalgam dolgular göre biraz daha ucuzdur.

Inley ve onley olarakta adlandırılan porselen dolgular günümüz diş hekimliğinde uygulanan en pahalı diş dolgusudur. Özellikle arka dişlerde dayanıklılıkları ve biyolojik uyumlulukları nedeniyle tercih edilir.

Diş dolgusu fiyatları

Diş dolguları genellikle yüzey sayısına göre ücretlendirilir. Diş hekimleri birliğinin 2023 yılında yayınlanan rehber tarifesine göre özel klinik ve diş hastanelerinde normal bi çürük diş tedavisi için 2024 yılı diş dolgusu fiyatları şu şekildedir:

  • Amalgam dolgu (bir yüzlü): 1465TL
  • Kompozit dolgu (bir yüzlü): 1640TL
  • Kole dolgusu (cam ionomer): 1250TL
  • Süt dişi dolgusu (kompomer): 1945TL
  • Vidalı dolgu (pin dahil): 4115TL
  • Altın dolgu (kıymetli metal bedeli hariç): 4120TL
  • Amalgam dolgu sökme (tek diş): 420TL
  • Dolgu tamiri: 1615TL
  • Kuafaj ( dolgu hariç): 225TL
  • Amputasyon: 1850TL

Estetik Diş Dolgusu Fiyatları

Estetik diş dolgusu uygulamalarında daha önceleri sadece kompozit reçineler kullanılsa da günümüzde, ışık geçirgenliğini artırmak amacıyla seramik ve cam kuvars katkılı kompozitler gibi yeni teknoloji ürünler geliştirilmiştir. Ayrıca inley ve onley porselen dolgular estetik görünümleri ve dayanıklılıkları nedeniyle sıklıkla tercih edilir. Ön dişlerde sıklıkla tercih edilen estetik diş dolgu fiyatları şu şekildedir:

  • Estetik diş dolgusu (bir yüzlü): 1640TL
  • Seramik inley dolgu (bir yüzlü): 8415 TL
  • Kompozit inley dolgu (bir yüzlü): 2880 TL
  • Porselen dolgu: 10565 TL

Dişteki madde kaybı fazla ve dolgunun çiğneme esnasında oluşan basıncı karşılama şansı düşükse diş hekiminiz dolgu işleminden sonra zirkonyum kaplama yada yaprak porselen diş yapılmasını tavsiye edebilir.

Ön dişlerde dolgu nasıl yapılır, tedavi süreci ve fiyatları hakkında bilgi almak isterseniz aşağıdaki sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

https://antalyadisklinigi.com/on-dis-dolgusu-nasil-yapilir/

Seyrek dişler için ayrık diş dolgusu fiyatları

Doğuştan olarak ayrık dişler neticesinde oluşan sey görünümlü dişler gülümseme estetiğinin bozulmasına neden olur. Bu aralıkların kapatılması için kompozit dolgular ve lamine diş uygulamaları klinikte sıklıkla yapılmaktadır. Ayrık dişlerinize yaptıracağınız dolgu için hesaplama yaparken aşağıdaki resimden faydalanabilirsiniz.

Ayrık dişler arsındaki boşluklar kapatılırken genellikle iki komşu dişede dolgu yapılması gerekir. Seyrek görünümlü ayrık dişler için dolgu fiyatları şu şekildedir:

  • Ayrık ön diş arası dolgu (tek yüzlü kompozit): 1640 TL
  • Ayrık ön diş arası dolgu (iki yüzlü kompozit): 3280 TL
  • Ön 4 diş arası ayrık dolgu (kompozit) 4920 TL

Dolgu tedavilerinde fiyatlandırma nasıl yapılıyor?

Dişinize dolgu yaptırmak için diş hekimini ziyaret ettiğiniz zaman diş hekiminiz detaylı bir klinik muayene yapacak ve gerekli görürse ilgili dişin röntgeniniz alacaktır.

Bu muayene sonucunda dişinizdeki çürüğün lokasyonu ve büyüklüğünü tespit ederek size bir kaç farklı tedavi yöntemi sunacaktır. Tedavi ücretinin belirlenmesinde şu faktörler göz önünde bulundurulur.

İşlem yapılan diş yüzey sayısı: Tek yüzlü küçük bir diş dolgusu ile çok yüzlü büyük bir dolgunun ücreti aynı olmayacaktır.

diş dolgusu fiyatları

Tedavinin kaç aşamalı olduğu: Çok derin olan çürüklerde diş hekiminiz dişinizi canlı tutmak ve kanal tedavisinden korumak amacıyla iki aşamalı bir tedavi seçimi yapmak zorunda kalabilir.

Böyle olgularda ilk randevuda diş çürüğü temizlendikten sonra uygulanan kuafaj işlemi ve geçici dolgu, diş sinirlerinize termal etkenlerin daha az iletilmesini sağlayarak dişin kendi kendini tamir etmesine zaman tanır.

İkinci randevuda ise ilk randevuda yapılan geçici dolgu çıkartılarak yerine daha dayanıklı olan daimi dolgu yapılır. Dişinize iki defa dolgu yapılmasını gerekli kılan bu işlem yine tedavi ücretinin yükselmesine neden olur.

Amalgam dolgu sökümü: Amalgam dolguların sökülmesi esnasında ortaya çıkan civa buharı toksik etkiye sahiptir ve çok sayıda dolguda söküm işlemi yapılacağı zaman güçlü aspiratörler ile ortaya çıkan bu buharın ortamdan uzaklaştırılması gerekir.

Çalışma süresini uzatan ve diş hekimini de risk altına alan bu işlem, diş hekiminizin ekstra dolgu söküm ücreti istemesine neden olabilir.

özelde diş dolgusu fiyatları

Pin ve post uygulaması: Dişin uygulanan dolguyu sağlam olarak yerinde tutacak kadar sağlıklı diş dokusuna sahip olmadığı durumlarda diş hekiminiz diş üzerine yerleştireceği bir kaç adet pin ile dolgunun dayanıklılığını artırabilir.

Diş dolgu ömrünün odlukça uzatan bu işlem yine ekstra ücrete tabi olacaktır.

Kanal Tedavisi: Pek çok kişi dişinde ağrı hissetmeden diş hekimine gitmez. Bu nedenle dişinizde ağrı hissetmeye başladığınızda çok geç kalmış olabiirsiniz. Dişinizde başlayan çürük dişin daha alt tabakalarına kadar ilerleyerek pulpitis gelişimine neden olmuş ve kök kanal tedavisi uygulanması gerekebilir. Bu tür bir işlem, uygulanan konservatif tedavi maliyetin yükselmesine neden olur. Güncel kanal tedavisi fiyatlarını buradan ulaşabilirsiniz.

Devlet hastanesinde diş dolgu fiyatları

Devlet hastanelerinde ve sağlık bakanlığı bünyesinde bulunan ADSM lerde sosyal güvencesi olan vatandaşlara diş dolgusu ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Her sektörde olduğu gibi diş hekimliği sektöründe de çok fazla malzeme çeşitliliği ve kalite farkı vardır. Kullanılan iki malzemenin perakende fiyatları arasında neredeyse 3-4 katına varan fark bulunabilir.

Ayrıca her diş kliniğinin işletme giderleri aynı değildir. İstanbul, Antalya, Ankara gibi büyük şehirler bir tarafa aynı şehirde bile aynı metrekareye sahip işyerleri arasında uçurum kira farkları bulunur.

Tüm bu faktörlerin yanında dolgu yenilenmesi, eski dolgu sökümü, lazer gibi özel yöntemlerin kullanılması dolgu ücretlerini direk olarak etkiler.

Diş dolgusu fiyatları hakkında hazırlamış olduğumuz bu makale umarım tercih yapmanızı ve tedavi sürecinizi kolaylaştıracaktır.

“Diş Dolgu Fiyatları” hakkında yorumlar

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir