All on Four İmplant Tekniği ve Protez Fiyatları

all on four protez

All on four implant tekniği; sadece 4 adet implant üzerine yapılan protez ile ağızda hiç dişi kalmayan hastaların aynı gün içerisinde dişlerine kavuşmasını sağlayan, İsveçli Nobel firması ve Dr. Malo işbirliğinde geliştirilen bir diş hekimliği prosedürüdür. Peki kemikle tam olarak kaynaşmayı beklemeden hemen dişin takılması güvenli mi? All on four implant tedavisi tekniği fiyatları geleneksel yaklaşıma göre ne kadar ekonomik, sistemin çalışma prensibi nedir? Hazırladığımız bu rehberde; klinik hekimlerimiz prosedüre ait detayları açıklıyor.

All on Four

All on four; Portekiz asıllı bir profesör olan Malo tarafından geliştirilen, çenede eksik olan tüm dişlerin sadece 4 adet implant sonrası üzerine hazırlanan hibrit protez ile restore edilmesidir. Prosedürün en büyük avantajı; çene kemiğinde fazla mesafe bulunmadığı olgularda, ek prosedürlere gerek kalmadan dişlerin 1 hafta gibi kısa bir süre içerisinde hazırlanabilmesidir.

Ağızda bütün dişlerin kaybı genellikle çürüklerden ziyade diş eti iltihabı neticesinde ortaya çıkar.

Diş etinde başlayan enflamasyon zamanla kemiğe yayılır ve kemiğin erimesiyle birlikte dişler sallanarak düşer.

yetersiz kemik

All on four implant tedavisi ise her diş eksikliği için bir implant yapmak yerine, uygulanan dört adet yapay diş kökü üzerine tüm dişlerin vidalanarak sabitlenmesini sağlar. Bu sayede yeterli çene kemiği olmayan hastalar için geçici olmayan estetik ve konforlu bir çiğneme çözümü sağlar.

All on four tekniği fiyatları ne kadar?

TDB fiyat tarifesine göre 4 adet silindirik implant ve multi ünit parça bedelleri hariç akrilik protez tek çene all on four fiyatı KDV dahil 18440TL iken, tüm dişlerin porselenden üretildiği tedavi ücret 82500TL dir.

all on four fiyat

Sistem Nasıl Çalışır?

Tekniğin çalışma prensibi; sinüs tabanı ve alt çene siniri gibi anatomik oluşumların, implantların uygulanması gereken kemiğe çok yakın olduğu vakalarda, açılarının değiştirilerek bu oluşumlardan uzak bir noktaya yerleştirilmesi esasına dayanır.

Geleneksel yaklaşımlarda; ideal olarak implantların çene kuvvetlerine karşı dik bir şekilde yerleştirilmesi ve çiğneme kuvvetlerini bu şekilde kemiğe iletmesi beklenir. Bu teknikte ise; öndeki ikisi 90, arkadakiler ise 45 derecelik açılarla kemiğe yerleştirilir.

all on four

Arkada kalan implantların 45 derecelik açıyla yerleştirilmesi; hem uzun malzeme kullanılmasına, hemde anatomik oluşumlardan uzakta, güvenli bölgelere uygulama yapılmasına imkan verir.

Kemik ogmentasyonu yada sinus lifting gibi uzun iyileşme süreleri olan prosedürlerin uygulama gereklilikleri ortadan kalktığı için iyileşme süresi kısalır ve hasta kısa sürede dişlerine kavuşabilir.

All on Four Konsepti Nasıl Uygulanır?

Tedavideki lk adımınız diş hekiminizle yapacağınız konsültasyon ve muayenedir. Bu ilk randevu; diş hekiminizle son dişlerinizin nasıl olmasını istediğinizide anlatabileceğiniz bir görüşmeyi de içermektedir.

Pek çok hasta, ilk randevuya gençlik resimlerinide beraberlerinde getirmektedir. Bu resimler hem hekiminize, hemde laboratuvara yeni dişleriniz hazırlanırken rehberlik eder.

Ayrıca diş hekiminiz tam olarak nereye yerleştirilmesi gerektiğini tespit etmek için panoramik film yada 3 boyutlu bir çene tomografisini görmek isteyecektir.

dental tomografi

Tomografi desteği; işlemin yapılacağı bölgedeki kemik yoğunluğunu değerlendirmeyi sağlar.Bu aşamada diş hekiminiz size olası diğer tedavi seçeneklerinide açıklar. Prosedüre karar verilmesi durumunda alt ve üst çene ölçüleri alınarak bir alçı model elde edilir ve alınan bu model üzerinde yeni dişler hazırlanır.

Dental implant tedavisi, genel olarak ağrısız uygulamalardır. Ancak diş hekiminizden sedasyon (alacakaranlık uykusu) yada genel anestezi uygulamasını isteyebilirsiniz.

Sedasyon için uygun bir hasta olup olmadığınız, anestezi uzmanıyla birlikte değerlendirilir. Sedasyon yada genel anestezi tercih ederseniz, bu randevuda anestezi randevusununda ayarlanması gerekir.

All on For Protez Aşamaları

Cerrahi

Eğer ağzınızda önceden kalan kırık diş kökleri yada çekilmesi gereken dişler var ise, bu dişler genellikle vidalar cerrahi olarak yerleştirilirken çekilir. Bu sayede ağızda önceden kalan bakteri sayısınında azaltılması hedeflenir.

İşleme başlamadan önce lokal anestezi yapılarak operasyon sahası uyuşturulur. Öndeki iki implant çene kemiğine dik olarak, arkadaki ikisi ise restorasyona yeterli desteği sağlayabilmek amacıyla 30-45 derelik açıyla yerleştirilir.

İmplantlar başarılı bir şekilde yerleştirildikten sonra, ağız içi temizliği yapılır ve dikişler atılarak cerrahi tamamlanır.

Dişlerin Takılması

1 hafta sonra atılan dikişler alınır ve hazırlanan restorasyon yerine takılır. Eğer erken yükleme tercih edilirse dişlerin ilk on gün içerisinde takılması tavsiye edilir.

Bazı diş hekimleri bu iyileşme aşamasında geçici diş hazırlar ve damağın içini yumuşak astar maddesiyle kaplayarak yara kenarlarının zarar görmesini engeller. Daimi dişlerin hazırlanması bir kaç ay sonrasına, implantların kaynaşmasından sonraya bırakılabilir.

Avantaj ve Dezavantajları

Bu sistem geleneksel uygulamalara nazaran birçok avantaj sunar:

Avantajları

  • Pek çok vakada diş çekimiyle birlikte aynı anda dental implantlar yerleştirilebilir. Diş çekiminden sonra kemiğin iyileşme süresinin beklenmemesi hastaya yaklaşık olarak 45 gün kazandırır.
  • 1 günde diş yapılabilmesi, ayrıca greftleme prosedürlerinin olmaması bazı vakalarda hastaya 1 yıla kadar zaman avantajı sağlar.
  • Arkaya doğru açılı uygulanması nedeniyle tüm çene için az sayıda vida gerektirir ve bu nedenle daha ekonomik bir çözümdür.
  • Kişiye özel planlanabilen, estetik bir görünüm ve gülme hattı, gülüş estetiği sağlar.
  • Hastanın dişleri takıp çıkarmasına gerek yoktur.

Peki bu sistemin hiç mi dezavantajı yok? Tabiki de var:

Dezavantajları

  • Tekniğin güvenilirliği ve uzun ömürlülüğü kıyaslandığı zaman, diş hekimleri tarafından  geleneksel uygulamalara göre nispeten az güvenilen bir tedavidir.
  • Hazırlanan protez; geleneksel implant köprülerdeki kadar ince ve kibar değil, biraz kalındır.
  • 14 adet doğal dişin karşılaması gereken desteği sadece 4 vida karşılar ve en yüksek ısırma kuvvetine sahip azı dişler bölgesine vida yerleştirilmez.
  • Dişlerin erken yüklenmesi vidanın kaybına varan problemlere neden olabilir.
  • Bazı hastalar bu dişlerin altından hava ve sıvı geçişi olduğunu ve bununda konuşurken tıslama olarak duyulduğunu belirtirler.
  • Dişlerin temizliği bir köprü dişe nazaran çok daha zordur. Çünkü çok fazla temizlenmesi gereken yüzey vardır ve yeteli temizliğin sağlanamaması periimplantitis enfeksiyonuna ve neticesinde vidanın kaybına neden olabilir.
  • Tek bir vidanın düşmesi dişlerin tamamının kullanılamaz hale gelmesine neden olur.

Kimler için Uygun?

Prosedür genellikle geleneksel yöntemlerin uygulanması için yeterli desteği olmayan hastalar için uygundur ve olağanüstü bir stabilite ve güven sağlar.

Bütün dişlerini kaybeden bir kişinin ağız sağlığı uygulamaları genellikle tartışma konusu olur. Ancak sosyal nedenlerden ötürü bir gün bile dişsiz kalmanız mümkün değilse ve iyi bir ağız hijyeni sağlayabileceğinizden eminseniz all on 4 tekniği tam da size göre!

Ayrıca çene kemiği ve ekonomik durumu sabit bir tedavi yapılması için uygun olan hastalara her zaman için sabit restorasyon tavsiye edilir. Bakımı daha kolay ve güvenlidir.

All on Four Bakımı

All on four yaptıranlar genellikle ameliyattan sonraki günlerde çürüme, şişme ve genel rahatsızlık hissederler. Muhtemelen tamamen iyileşmek ve yeni dişlerinize alışmak için birkaç gün işten izin almak isteyeceksiniz.

Diş hekiminiz, tedaviden sonraki aylarda yiyebileceğiniz ve yiyemeyeceğiniz yiyecekler konusunda size tavsiyede bulunacaktır.

İlk birkaç ay boyunca kemikle kaynaşan vidaların iyileşme aşamasında zarar görmemesi için muhtemelen çok yumuşak yiyeceklerle beslenmek zorunda kalacaksınız. Diş hekiminiz bir süreliğine sigara ve ağır egzersizden kaçınmanız da tavsiye edilebilir.

Bu dişler, normal dişleriniz gibi günde iki defa fırçalanarak temizlenir. Ayrıca diş hekiminiz özel ağız bakım araçlarını (ara yüz fırçası ve oxyjet vb.) nasıl kullanmanız gerektiğini size gösterecektir.

İmplant dişlerin bakımı hakkında detaylı bilgi almak isterseniz ilgili yazıyı okuyabilirsiniz.

All on four implant tekniği ve fiyatları detaylı bilgi almak isterseniz Antalya daki kliniğimize bekleriz.

“All on Four İmplant Tekniği ve Protez Fiyatları” hakkında yorumlar

  1. Tamamen dişsizim 3 yıl oldu damak kullanıyorum All on sistemi hakkında bilgi ve mali olarak ödeme kolaylıkları hakkında bilgi almak uygun olcağını düşünerek tedavi yaptırmak istiyorum bana yardımcı olacak kişilerle iletişim kurmak istiyorum teşekkürler

    1. Merhaba Hasan bey. All on 4 sistemi ile ilgili olarak klinik hekimlerimizle bir görüşme sağlayabilirim. Rica etsem iletişim sayfamızdaki form veya klinik telefonumuz üzerinden röntgenlerinizi ve iletişim bilgilerinizi iletebilir misiniz?

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir