Sabit protez diş ve takma diş kaybolan çiğneme konforunuzu ve estetik görünümünüzü tekrar geri kazandırabilen, oldukça uzun zamanlardan beri başarı ile uygulanan tedavilerdir. Hazırlamış olduğumuz bu makalede protez diş çeşitleri nelerdir, nasıl yapılır fiyatları ne kadar açıklamaya çalışıyoruz.
Protez Diş
Protez diş, dişler üzerindeki hasarların yada diş kayıplarının neden olduğu çiğneme fonksiyonu, fonasyon ve estetik bozuklukların giderilmesi amacıyla yapılan yapay maddelerdir. Bu özellikleri yerine getirebilmek için ağız içerisindeki dişlerden, sert dokulardan yada çene kemiğine yerleştirilen implantlardan destek alırlar.
Protez Diş Çeşitleri
- Sabit protez diş. Bu tür protezler ağız içerisinde yer alan doğal diş yada implantlara sabitlenirler ve takılıp çıkarılmalarına gerek yoktur. Bir yada birkaç dişin neden olduğu diş eksikliklerini başarılı bir şekilde tedavi edebilirler. Diş kaplaması ve köprü diş yaygın olarak kullanılan sabit protezlerdir.
- Takma Diş (Hareketli protez). Takma dişler ise adından da anlaşılacağı gibi ağızda sabit olarak kalmazlar. Çenede mevcut olan bir kaç dişten, implanttan yada damaktan destek alırlar. Her kullanımdan sonra çıkarılarak temizliğinin yapılması gerekir.
Takma Diş
Takma diş; (yada diğer adıyla hareketli protez diş), diş kaybı sonucu ortaya çıkan çiğneme, konuşma problemlerinin giderilmesi ve estetik görüntünün hastaya tekrar kazandırılması amacıyla hazırlanan, takılıp çıkarılabilen bir protez türüdür.
Biz, hastanın kaybettiği dişlerini yerine koyduğumuzda, torunu ile konforlu bir kahvaltı yapabileceğini, kendisine daha fazla güvenerek daha sosyal bir hayat geçireceğini ve yaşam kalitesinin yükseleceğini biliyoruz.
Bu sebeple kliniğimizde (Antalya) protez diş yapımı esnasında, eksik dişlerin sebep olduğu dudak ve yanaklardaki çökmeler ve buna bağlı olarak oluşan yaşlı görünümün ortadan kaldırılmasını ve bozulan konuşma fonksiyonunun düzeltilmesini amaçlarız.
Hareketli Protez (Takma) Diş Çeşitleri
- Total protez (Tam damak)
- Hareketli bölümlü protez (Kancalı protez)
- Çıt çıt protez diş (Hassas tutuculu)
- İmplant üstü hareketli protez
Damak Protez
Damak protez; hastanın tüm diş eksikliğinde uygulanan protez türüdür. Sadece damaklardan destek alınarak yapıldığı için aynı zamanda “tam protez” veya “damak diş” olarakta adlandırılır.
İhtiyaca göre takma diş; geçici veya daimi olarak hazırlanabilir. Doğal dişler çekildikten sonra, diş eti dokusu iyileşmeye ve çekim boşlukları kemik ile dolmaya başlar.
Diş çekiminden sonra damakların yeni yapılacak bir protez için hazır hale gelmesi 10-12 hafta arasında sürer.
Geleneksel total protezin aksine geçici protez diş yapımı, dişler çekilmeden önce tamamlanabilir ve diş çekiminden sonra iyileşmeyi beklemeden, uyumlandırılarak takılabilir. Geçici protezlerin en büyük dezavantajı da bu noktada başlar.
İyileşme gerçekleştikçe protezin damak ile uyumu bozulur ve sık sık düzeltilip, uyumlandırılması gerekebilir. Bu nedenle sadece zorunlu vakalarda, geçici olarak kullanılmalıdır.
Total protezlerde, çiğneme sonucu oluşan basınç; protez kaidesi yoluyla damaklara ve oradan da çene kemiğine iletilir.
Hastalar damak dişleri kolayca çıkarabilir ve temizliğini elde yapabilir. Bu tür protezler hasta tarafından takılıp çıkarılabilir ve temizliği elde sağlanabilir.
Bu tür protez kullanan hastalar, tüm hareketli protez diş çeşitleri arasında implanta en çok ihtiyaç duyan kişilerdir. Protezlerin tutunabileceği tek alan dişsiz olan damaklar olduğu için sıklıkla yerlerinden oynarlar ve kullanımı uzun bir alışma süreci gerektirebilir.
Kancalı Protez Diş
Hastanın ağzındaki dişlerin büyük bir bölümünü kaybettiği, sabit bir köprü diş yapmak için yeterli miktarda dişin kalmadığı durumlarda bazen tek seçenek hareketli bölümlü protez diş kullanmaktır.
Çiğneme basınçları yine protez kaidesi üzerinden çene kemiğine iletilirken, protez kroşe adı verilen kancalar vasıtası ile dişlere tutturulur. Kancalı protez terimi de buradan gelmektedir.
Ağızda bir miktar doğal diş bulunduğu için stabilitesi tam protez takma diş lere göre daha iyi, kullanışlılığı biraz daha rahattır. Destek alınan dişler çok fazla yüke maruz kalabilecekleri için zamanla çene kemiği ile olan bağlantıları zayıflar ve sallandıkları için çekilmeleri gerekebilir.
Bu tür proteze sahip bireylerdede yeterli kemik dokusu bulunduğu takdirde implant uygulaması yapılarak, sabit porselen dişler yapılabilmektedir.
Çıt Çıt Protez Diş
Çıt çıt protez diş olarakta bilinen hasas tutuculu protezler, aslında hareketli bölümlü protezlerin bir türüdür. Bu dişlerde, hem mevcut dişlerden hem de damaktan destek alır.
Çıt çıt protezlerin, selefi olan kancalı protezlerden en büyük farkı ve avantajı, iskelet kaide içerisine yerleştirilen pin ve yuvaları ile, kişiyi rahatsız eden kancaların olmaması ve bu sayede daha estetik bir görünüm sunmasıdır.
Hassas protezler dişlere daha sıkı bağlanırlar , bu nedenle tutuculukları daha fazla ve kullanımı konforludur. Daha önceleri sadece köşe dişlerden destek alınarak yapılan çıt çıt protez dişler artık günümüzde ön dişlerinde kaplanarak destek alınmasıyla hem daha güzel bir görünüme hemde daha dayanıklı bir yapıya ulaşmışlardır.
Tüm takma dişler gibi bu protezinde sürekli olarak aynı düzeyde fonksiyon görmesi için düzenli takma diş temizliği yapılmalıdır. Aksi takdirde bir süre sonra sunmuş olduğu konforu biraz kaybedebilirsiniz.
İmplant Üstü Hareketli Protezler
Özellikle ağzında hiç dişi olmayan hastaların takma diş kullanırken karşılaştığı en yaygın problem; protezin sürekli olarak yerinden oynamasıdır.
Protezlerin ağızda istenilen konumda kalmaları için bazen çene kemiğine implant adı verilen küçük vidalar yerleştirilir. Bu vidalar yapay bir diş kökü olarak görev yapar ve ball ataşmanlı protezler bu vidalara tutunarak restorasyonun yerinde kalmasını sağlar.
Özellikle en çok tutuculuk probleminin yaşandığı alt çene tam dişsiz durumlarda, çenenin ön kısmına yerleştirilen 2 veya 4 tane yapay diş kökü ile bu tür protezlerde mükemmel derecede tutuculuk sağlanabilir ve hasta konforu yükseltilebilir.
All on four yöntemi yine tam dişsiz hastalarda uygulanabilecek bir diğer güncel tedavi metodudur. Tedavi ile ilgili sayfaya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
https://antalyadisklinigi.com/all-on-four/
Bu tür protezler gerek tutuculuk gerek rahatlık bakımından diğer diş protezi çeşitlerine göre oldukça avantajlıdır. Bu avantajları;
- Kullanımı esnasında çıkma, yerinden oynama gibi problemler oluşmaz.
- Çiğneme fonksiyonuna etkisi oldukça büyüktür ve konuşma problemleri bu tür protezlerde daha hızlı düzelir.
- Hastanın proteze alışma süresi daha kısadır.
- Yapay diş kökleri, uygulanmış oldukları bölgedeki kemiğin beslenmesine vesile olur ve bu sayede kemiği korur.
- Klasik protezlerde olan büyüklük ve kalınlık problemi, bu tür protezlerde ortadan kaldırılabilir.
- Takma diş temizliği için hastalar tarafından kolayca çıkarılıp, takılabilir.
Protez Diş Yapımı
Kliniğimizde (Antalya) protez diş yapımı için ortalama bir haftalık bir sürede bizi bir kaç defa ziyaret etmeniz gerekir.
İlk önce ağız ve çene muayenenizi yaparız. Eskiden çekilmiş dişleri olan hastalarda, kırık kökler, sivri kemik çıkıntıları, damaklar ve varsa dişler detaylı olarak muayene edilir. Bunun için bir çene röntgeni almamız e bazı dişlerini kaplamamız gerekebilir.
klinik tecrübelerimizden hareketle ve sizin ihtiyaçlarınız doğrultusunda size birkaç farklı tedavi seçeneği sunarız. Bunlar estetik, kullanılmış olan dişin kalitesi, metal alt yapı içerip içermemesi gibi tamamen size özel şartlar olabilir.
Tedavi planında mutabık kaldıktan sonra standart bir protez yapımı esnasında şu yolu izleriz:
Ölçü Alınması
İlk olarak alt ve üst çene ölçülerinizi almamız gerekir. Bunun için standart bir ölçü kaşığı yada size özel olarak üretilmiş kişisel bir ölçü kaşığı kullanırız. Çenelerinizin birbiri ile olan ilişkisini de bu seansta değerlendiririz.
Model ve kaide hazırlanması
Siz evinizde istirahat ederken biz, almış olduğumuz ölçüyü alçı modele aktarırız ve elimizde sizin çenelerinizin 3 boyutlu bir kopyası olmuş olur. Ayrıca çenelerinizin bir biri ile olan ilişkisini ve istirahat ve çiğneme anındaki ideal yüksekliği tesis edebilmemiz için plastik bir kaide ve mum blok hazırlarız.
Yükseklik, orta hat ve gülümseme çizgisi tespiti
Kliniğimizi (Antalya) protez diş tedavisi için ikinci ziyaretinizde, hazırlanan plakları ağzınıza takar ve ideal yüksekliği ayarlarız. Yine dişlerinizin orta hattını ve gülümseme çizgisini de bu randevuda belirleriz. Size çeşitli takma (protez) diş modelleri ve renklerini sunarak birlikte seçim yaparız. Protez için seçilen diş türü fiyatlarını etkiler.
Uyum Provası
Kliniğimizdeki üçüncü randevunuzda dişlerinizi, bir mum kaide üzerinde, gerçeğini yansıtacak şekilde hazırlanmış olarak bulursunuz. Bu sizin nihai proteziniz takılmadan önceki, protezin kullanımını, dişlerin rengini, formunu kontrol edebileceğiniz ve üzerinde düzeltmeler yapabileceğimiz son kontroldür.
Protez Dişin Takılması
Bu son randevuda artık protezleriniz hazır. Ağzınıza taktıktan sonra doktorunuz gerekli küçük temasları aşındırabilir yada sizi rahatsız eden noktaları rahatlatabilir.
Protez Diş Fiyatları
2023 yılında TDB nin belirlemiş olduğu 2024 yılı protez diş fiyatları; kullanılan protez türüne değişiklik göstermektedir:
- Tam diş eksikliğinde uygulanan ve takma damak diş olarak adlandırılan tam protez fiyatları, 2024 yılında tek çene için KDV dahil 14845TLdir. Protezin içerisinde metal iskelet döküm yapılırsa bu ücret 9130TL dir.
- Kısmi diş eksikliklerinin giderilmesi için tercih edilen kancalı bölümlü protez ücretleri; tek çene için 14390 TL iken, döküm metalli parsiyel protez tercih edilirse bu rakam 18910TL olmaktadır.
- Çıt çıt sürgülü protez gibi hassas bağlantılı protezlerde, hassas tutucu hariç KDV dahil fiyat 20080TL dir. Ayrıca destek dişlere kaplama yapılması gerektiği ve fiyatın yükseleceği unutulmamalıdır.
- İmplant destekli hareketli protez ücreti ise yine hassas bağlantı ücreti hariç tek çene için 18440TLdir.
Kliniğimizde uygulamakta olduğumuz tarife hakkında hızlı bir bilgi almak için whatsapp fiyat hattımızı kullanabilirsiniz.
SGK ve devlet hastanelerinde her ne kadar 2021-2022 yılında pandemi nedeniyle hareketli protez uygulamaları yapılmasa da, tekrar başlanmıştır. Fiyatları öğrenmek için tedavinin yapılacağı hastaneden protez fiyatlarını öğrenmek yararlı olacaktır.
Takma Diş İlk Kullanımda Nelere Dikkat Edilmeli?
Yeni yapılmış bir hareketli proteze dilinizin, yanaklarınızın, diş etlerinizin ve dudaklarınızın alışması biraz zaman alır.
Uzun süre protez kullanan hastalarda bu süre 2-3 gün sürerken, ilk defa protez kullanan hastaların artık ağzında protez olduğunu unutması bir ayı bulabilir.
Ayrıca her insanın her insanın ağız – kemik yapısı ve toleransı aynı değildir. Bu sebeple her kişinin protezlerinden yararlanımı ve rahatlığı da aynı olmayabilir.
Yeni dişlerinize alışmanızı kolaylaştırmak için aşağıdakilere dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz.
- Protezinizin takıldığı ilk günden itibaren 1 hafta boyunca küçük lokmalar halinde yumuşak gıdalar ile beslenin.
- Alışma süresi ve ilerleyen dönemlerde protezin acıtan yerleri var ise ve bu acı bir günden uzun sürüyorsa mutlaka kliniğimizi ziyaret edin. Protezin sizi rahatsız eden uzun kenarları kısaltılınca rahatlayacaksınız.
- Biz her zaman en iyisini yapmaya çalışırız anca bir protezi hasta kullanmadan neresinin acıtacağını her zaman önceden kestirmek mümkün olmaz. Bu sebeple protezin uzun kenarlarını kısaltmadan önce 24 saat boyunca kullanmanız, bu bölgeyi tespit etmemizi kolaylaştırır.
- Yeni protezinizi kullanırken her iki tarafıda dengeli olarak kullanmaya özen gösterin. Bir tarafa gelen aşırı kuvvet rahatsızlıklara ve sonrasında protezin uyumunun bozulmasına sebep olabilir.
- Konuşma ve sesleri çıkarmada sorunlar yaşıyorsanız yüksek sesle kitap okuyun. Konuşma egzersizleri ile bu problemin bir hafta içerisinde kaybolduğunu göreceksiniz.
- Takma diş temizliğini mümkünse her yemekten sonra yapın. Böylece protezinizi uzun yıllar pırıl pırıl kullanabilirsiniz.
Takma Diş Nasıl Temizlenir?
Takma diş temizliği ağız içerisinde yapılamamaktadır. Takma dişler mümkünse her yemekten sonra, değilse günde bir defa mutlaka temizlenmelidir.
Protezin uzun süre temizlenmeden kullanılması; geniş yüzeylerde biriken yiyecek artıkları ve plakların protez yüzeyinde porlanma ve pürüzlenmesine neden olur.
Oluşan pürüzlü yüzeyler protezin hoş olmayan şekilde kokmasına ve tat değişikliğine sebep olabilir.
- Takma dişlerinizi yemeklerden sonra çıkararak musluk altında tazyikli suyla yıkamalı ve görülebilen artıkları uzaklaştırmalısınız.
- Artıkları temizledikten sonra, protez fırçasının üzerine bir miktar sabun damlatarak fırçalamalı ve durulamalısınız.
- Protez dişler, plastiktir. Sağlıklı dişlerimizi fırçalamak için kullandığımız diş macunları ise aşındırıcılar içerir. Protezlerinizi diş macunu ile fırçalamayın, çizilir ve aşınır.
- Günlük bakımların yanı sıra en az haftada bir defa özel protez temizleyici tabletler ile protez temizliğini mutlaka yapmaya çalışın. Bu tabletler, özelliklerine göre hem protezinizi temizler hemde bakterilerin ölmesine yardımcı olur.
- Protez dişler tercih olarak her gün kullanılmalıdır. Ancak hastalık vs başka nedenlerde protezinizi kullanmadığınız zaman su dolu bir kapta bekletin.
- Protezi geceleri takmanız ilk başlarda alışma sürecini kolaylaştırabilir. Ancak alıştıktan sonra, geceleri damakları dinlendirmek için protezinizi çıkarın ve su içerisinde bekletin. zaman zaman geceleri damaklar dinlendirilmelidir.
- Eğer protezin uyumu zaman içerisinde bozulur ise zaman geçirmeden değiştirin. Çünkü uyumu bozulmuş olan bir protez, damağınıza dengesiz güç iletir ve istenmeyen çene kemiği erimelerine sebep olabilir.
Takma protez dişlerinizin sirke ve karbonatla doğal temizliği için ilgili prosedür sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
Takma Diş Ömrü
Takma dişlerin ömrü ortalama olarak 6 yıldır. Pek çok hasta takma dişlerini değiştirmek için kırılmasını yada tamamen eskimesini bekler. Rahatsızlığı olmadığı sürece de diş hekimine uğramaz.
Ancak hiç bir rahatsızlığınız olmasa bile takma diş ömrünü uzatmak için 3 yılda bir mutlaka diş hekimi tarafından kontrol edilmesi ve protez-ağız uyumu bozulmuş ise uygun astar maddesi ile yeniden restore edilmesi gerekmektedir.
Protezin ağız ortamı ile olan uyumunu kaybetmesi çene kemiğinin çok daha hızlı bir şekilde erimesine neden olur ve bu ilerleyen yaşlarda ciddi eklem ve hassasiyet problemleri ortaya çıkarabilir.
Geçici Protez Diş
Geçici protez diş; yapım aşamaları ve pek çok materyal bakımından daimi takma dişler ile aynıdır.
Geçici takma diş, ağız kapanış yüksekliğinin kademeli olarak yükseltilmesinin gerektiği durumlarda, diş çekimi veya implant uygulamaları sonucu beklenmesi gereken sürede hastanın fonksiyon ve estetiğinin sağlanması amacıyla uygulanırlar.
Daimi hareketli protezlerden tek farkı estetik için uygulanan protez diş işçiliği, kullanılan dişin kalitesi, fiyatı ve yumuşaklık oranıdır.
SSS
TDB’nin belirlemiş olduğu rehber tarifeye göre tek çene klasik protez takma diş fiyatı 2021 yılı için 2680TL dir.
Alt ve üst klasik bir protez ortalama 4-6 günde yapılır. Ancak metal iskelet altyapı kullanılması, kanca gelecek dişlerin kaplanması ve hassas tutucu ilave edilmesi gibi ek uygulamalar bu süreyi uzatabilir.
Sirke ile takma diş temizliği yapılabilir ancak takma dişler sirkeli suda 15 dakikadan fazla bekletilmemelidir. Sirkenin tabiatında bulunan asit, tartar ve kirecin yumuşamasına ve daha kolay temizlenmesine katkı sağlayabilir.
Hastalık dönemlerinde ağız içerisinde meydana gelen değişiklikler, kilo almak, kilo vermek protez kenarlarının uyumsuz olarak vurmasına neden olabilir. Protezin uyumsuz kenarının düzeltilmesi ile vuruklar çabucak geçer. Ayrıca adaçayı ile ağzınızı çalkalamak bu süreci kolay atlatmanıza yardımcı olabilir.
Normal şartlarda, temizliği düzenli olarak yapılan hareketli protezler koku yapmaz. Ömrünü tamamlamış ya da yapısı bozulmuş olan protezler yenisi ile değiştirilmelidir.
Hareketli protezler ılık sabunlu su ile yıkanmalıdır. Diş macunları içerisinde aşındırıcı partiküller bulunduğu için kullanılmamalıdır. Eczanelerde satılan protez diş temizleyicileri, düzenli kullanıldıkları takdirde takma dişleriniz üzerinde artık ve lekelenmeleri ortadan kaldırabilir.
Sabit protez, bir yada birden fazla diş eksiklikliğinin neden olduğu estetik ve çiğneme problemlerini gidermek amacıyla ağız içerisindeki diş yada implantlardan destek alınarak yapılan bir protez çeşididir. Bu tür protezler, diş yada implantlara yapıştırılarak sabitlenir ve takılıp çıkarılmazlar.
Hayır, çamaşır suyu toksik bir maddedir. Takma dişler zamanla korozyona uğrar ve yüzey özellikleri bozulur. Hareketli protez diş hammaddesi olan akril yapı çamaşır suyunu emebildiği gibi, çamaşır suyu bileşenleri protezin yapısının bozulmasına da neden olur.
Selamlar ,
Ben bu soruyu bir arkadaş için soruyorum dişleri berbat neredeyse hepsi iltihaplı yoksul biri ve Suruç Şanlıurfa’da yaşıyor. Dişçiye gitmiş dişçi o kötü dişleri öldürüp üstüne kaplama yapabileceğini söylemiş ben bunu yanlış buluyorum kendisine hepsini çektirmesini ve alt üst takma diş yaptırmasını söyledim ve ona ödemesinde yardımcı olacağımı dedim. Sizden ricam alt üst takma diş neye mal olur bunun içinde çekme fiyatı varmı bana email ile cevabını yollarsanız memnun olurum.
Merhaba Güner bey. Tedavi ve maliyet planınızı mail adresinize gönderdim.
iyigünler benim bir sorum olacak kendim için alt üst protez yapmak istiyorum bana tedavinin kaçgün süreceyini maliyetin bilgilerini email’ime atarmısınız teşekküreder sağlıklî gûnlerdilerim
Hakan bey, tarafınıza mail ile dönüş yapılmıştır. Sağlıklı günler dileriz.
Hakan bey, ben yaklaşık 6-7 yıldır sabit protez diş kullanıyorum, son zamanlarda üst protezimin ön taraftaki diş dizini sallanmaya başladı, herhangi bir hava almada söz konusu değil, ama sankibugün yarın düşecekmiş gibi ne yapmam gerek ve bana maluyeti ne olur..saygılarımla
Veysel bey, mail ile tarafınıza dönüş yapılmıştır.
Merhaba ben dişlerimin tamamını çektireli 3 ay oldu. Klasik alt üst protez ölçülerim alındı fakat malum virüsten dolayı takılmadı protezler ben sabit implant yaptırmak istiyorum. İmplant fiyatı nedir. Toplamda ne kadar maliyet çıkar. Bilgilendirirseniz sevinirim iyi çalışmalar. Yaşım 43 genetik dişeti çekilmesinden dolayı dişlerim çekildi.
Hasan bey, mail ile tarafınıza dönüş yapılmıştır.
Annem 67 yayşında alt üst avrupa 2 veya 4 impilat ve pıratez diş fiyatları ne kadardır en kısa zamanda dönerseniz sevinirim teşekkürler
Fiyatlarla ilgili tarafınıza mail iletilmiştir.
İyi gunler bnim alt cene dişim sağlanıyor ve biraz uzun olmuş diğer leri den ve cap olmuş kurtar a şansımız varmı acaba cekmeden
Periodontal hastalıklarda kemik kaybı önemli. Sallandığında göre keyıp var ama röntgen çekilip muayene olmanız gerekli.
Merhaba benim yasim 51,ust kisimda kasim 2019’da 11adet Ocak 2020’de 9 alt disin tamami cekildi suanda total protez kullanmaktayim fakat damak’ta sismeler olustugundan takamiyorum sizden istegim 4alt 4ust implant (All on Four)teknigiyle yapilan damak ustu protez porselen olmak uzere Toplamda bana maliyeti ne kadar olur. Bilgilendirirseniz,tesekkur ederim saygilarimla.
Recep bey; mail ile tarafınıza dönüş yapılmıştır. Çok geçmiş olsun.
Merhaba GÜZELOBA..
1.Annem, otuz yaşlarından beri ağır kemik erimesi hastası, bildim bileli çıkarılır protez takıyor. Şuan ellibeş yaşlarınada. Kalıcı protez yapılmasını çok istiyoruz fakat kemik dokusu uygun olamayacağı yönünde endişemiz var. Bulunduğumuz yerde bir kliniğe göründü. Muayene sonucu kemik yapısında pek anormalliğin olmadığı söylendi.Alt ve üst çene için kalıcı protez maliyeti ne kadara mal olur, bi fikir verseniz memnun kalırız.
2.Kimi doktorlarla görüşmemiz sonucu altından kalkılamayacak masrafa mal olacağı söyleniyor. Çıt çıt protez için de tek çene çıt çıt protez olacak şekilde, çift çene protez için maliyetinin altı bin olacağı söyleniyor. Sizin koşullarda tek çene çıtçıt olacak şekilde alt üst çene protez maliyeti? Sizin koşullarda çift çene çıtçıtlı olacak şekilde protez maliyeti?
Mail ile tarafınıza dönüş yapılmıştır.
Merhsba benim dişlerimde kemik erimesi var dendi ve dislerimin coğu sallaniyor curuk dislerimde var hasarli dişlerim cekilirse agzimda diş kalmiycak ve bende takma diş istemiyorum kullanamam diye korkuyorum sabit protez yapilirmi bole dişlere ve mailiyeti ne kadar olur
Mail ile tarafınıza dönüş yapılmıştır.
Merhaba üst tarafta 2 tane eksik dişim var ve öndeki 2 dişim et çekilmesinden dolayı sallanıyor kancalı protez olurmu acaba birde aşşa yukarı bir fiyat alabilirmiyim bu arada ben ankaradayım
Mehmet bey kliniğimiz whatsapp hattı üzerinden bana bir kaç ağız içi resim gönderebilirseniz yardımcı olmaya çalışayım efendim.
merhaba benim altsol 2 ve üstte solda 1 şahsa 2 olmak üzere 5 dişim var bunlara takma diş(damak) takmadan ne tür bir uygulama yapılabilir maliyeti ve kadar sürede yapılabilir mail olarak çaplarsanız sevinirim iyi çalışmalar yaşım 41 dişlerimin de çekilmesi 1 aydan fazla oluyor
Merhabalar ben ve eşim komple metal destekli üst damak protezi yaptırmak istiyoruz.15 yıldan fazladır protez kullanıyoruz fiyat konusunda bilgi verirseniz memnun olurum teşekkür ederim
Mesut bey whatsapp hattımız üzerinden bize kullandığınız protezin resmini gönderebilir misiniz?
Merhabalar ben komple metal destekli alt üst damak protezi yaptırmak istiyorum 20 yıldır kancalı protez kullanıyordum fiyat ve diş çeşitleri konusunda bilgi verirseniz memnun olurum teşekkür ederim
Sevim hanım, ağız içerisinde kalan dişlerin sağlığı, konumu ve sayısını değerlendirmek gerekli. Hassas bağlantılı çıt çıt protez veya deflex esnek protezler seçenek olabilir. Rica etsem mevcut protezler ve ağız içindeki dişleri gönderen bir kaç resmi whatsapp numaramız üzerinden bize iletebilirmisiniz?
Merhabalar benim de bi sorum olacak sene başlarında diş çekimlerim oldu fakat pandemi dolayısıyla yarım kaldı şu an alt çenede 8tane dişim kaldı alt üst çelikli damak yaptırmak istiyorum bunu bana maliyi ne olur tşk.
BENİM. SOL ALT VE ÜST DİŞLERİMM HEP. ÇEKİLDİ. BUNU ÇEKEN ERCİYES ÜNİVERSİTESİ YERINE DİŞ TAKACAKMI DURUMUMUN OLMADIGINI SÖYLEDIM?
Üniversite ve devlet hastanelerinde protez tedavileri yapılıyor. Kurumla görüşmeniz daha doğru olur.
mrh kolay gelsin protez diş yaptırmak istiyorum lütfen fiyat alabilirmiyim.
Sayın hocam merhabalar, 60 yaşındayım ve 15 sene önce, alt çene sürgülü, üst çene 3 parçalı kaplama yaptırmıştım. Üst çenesol 4 dişli kaplama birkaç sene önce düştü. Şu anda 4 dişli sağ bölge sallanıyor. Orta kısımda benzer durumda. Dişler artık miadınıdoldurmuş. Hocam ben üst çene komple dişleri çektirip (6veya 7 diş ama hemen hemen hepsi oynuyor) damak yaptırmak istiyorum.
Porselen veya akrilik hangisi uygun olur.?
Bu operasyon kaç gün sürer?
Yaklaşık maliyeti ne olur?
Cevaplar için Değerli vaktinizi ayırırsanız memnun olurum.
Saygılarımla
Sağlıklı günler dilerim.
Eşimin sabit dişleri 5 adet var onlarda sağlam değil 12 implant 24 adet protez için toplam fiyatı aldık takip çıkan protezi kullanmam diyor sizdeki alt üst sabit protez bize masrafı ne olur teşekkür ediyorum
H.Koc
merhaba.
ben Almanyada implant yaptirdim 4 üts 4 alt yaptirmis oldugum protezler .implant
ALTI VE ÜSTÜ PROTEZLERDE defalarca catlaklar ve dis düsmesi oldu ..kisacasi hic memnun deyilim..sizden ricam ..
zaman ve fiat alabilirmiyim ??
simdiden tesekkürlerimi sunarim
mesela sabit protez ??