İmplant Diş - DentVita

İmplant Diş

implant diş

İmplant diş tedavisi, doğal dişlerinizi kaybettikten sonra azalan çiğneme konforu ve yaşama sevincinizi geri kazandırabilecek en güvenli tedavi uygulamalarından birisidir.

İmplant tedavisi günümüzde her ne kadar yüksek maliyetler ile ilişkilendirilmiş olsa da, sağlığınıza yapacağınız bu uzun vadeli yatırım size uzun implant ömrü ve çiğneme konforu olarak geri dönecektir.

İmplant diş yapımı ne kadar sürer en baştan öğrenmek isterseniz ilgili yazıyı okuyabilirsiniz.

Hazırladığımız bu kapsamlı makalede; eksik dişleriniz için bir implant tedavisine başlamadan önce değerlendirilmesi gerekenleri, tedavi süreci ve dikkat edilmesi gerekenler hakkında aklınızdaki soruların cevabını bulacaksınız.

İmplant Diş

İmplant diş, eksik dişler nedeniyle ortaya çıkan çiğneme, konuşma problemlerini gidermek ve gülümseme estetiğini yeniden sağlamak amacıyla çene kemiğine yerleştirilen küçük ama güçlü vidalardır. Yapay diş kökü işlevi gören bu vidalar üzerine takılan protez diş; tıpkı doğal bir diş gibi fonksiyon yapar.

Uzun yıllardır dünya üzerinde pek çok nitelikli diş hekimi tarafından başarı ile uygulanarak güvenilirliğini kanıtlamış olan implant yapımında kullanılan vidalar; özel bir teknoloji ile hazırlanan biyo-uyumlu metallerin ve seramiklerin, çeşitli yüzey işleme metodları ile hazırlanması sonucu elde edilir.

Lokal anestezi altında, basit bir cerrahi işlemler çene kemiğine yerleştirilen bu yapay diş kökü; zamanla çene kemiği ile kaynaşarak üzerine yapılacak olan protez diş için bir destek görevi görür.

İmplant diş yapımı esnasında hangi hastaya kaç adet vida uygulanacağı; yapılacak muayene ve X-Ray tetkiklerinin ardından, uygulanacak bölgedeki çene kemiğinin anatomisi ve mevcut durumuna göre belirlenir.

İmplant Diş Yapımı

İmplant diş yapımı; genellikle cerrahi aşama ve protez aşaması olarak iki etapta gerçekleştirilir. Bu iki etabın arasında ise bir süre iyileşmenin beklenmesi gerekir.

implant diş yapımı

İmplant aşamaları şu şekilde sıralanabilir.

İmplant Vidasının Yerleştirilmesi:

  1. İşlem yapılacak bölgeyi uygun anestezi yöntemi ile uyuşturulur. Bu sayede işlem esnasında herhangi bir acı yada ağrı hissetmezsiniz.
  2. Hissizlik sağlandıktan sonra diş hekimi; vidanın yerleştirileceği bölgenin tam üzerinden küçük bir kesi yaparak çene kemiğine ulaşır.
  3. Kemik üzerinde vidanın girebileceği kadar derinlikte ve genişlikte bir yuva hazırlar.
  4. Yuvanın hazırlanmasının ardından vida, steril paketinden açılır ve vakit kaybetmeden hazırlanan yuvaya yerleştirilir.
  5. Vidanın içerisinde üst yapının bağlanmasını sağlayan küçük bir vida yuvası daha vardır. Bu yuvayı temiz tutmak için koruyucu kapak takılır.
  6. Vidanın etrafındaki diş eti konumlandırılır ve dikiş atılarak iyileşmesi beklenir.
  7. Yara dudaklarının birbiri ile kaynaşması 7-10 gün arasında sürer. Bu sürecin sonunda atılan dikişler alınır ve osseoentegrasyonun tamamlanması beklenir.

Osseointegrasyon:

Çene kemiğine yerleştirilen vida ile kemiğin birbiri ile kaynaşması genellikle altı hafta ile altı ay arasında sürer. Alt çenede iyileşme süresi üst çeneye göre biraz daha kısadır.

Bu süreçte, ideal olarak, vidanın çevresindeki kemik büyür ve vida yüzeyi ile bütünleşir – buna osseoentegrasyon denir.

İyileşme aşamasında iyi bir ağız hijyeni hayati önem taşır. Estetik ve fonksiyonel nedenlerden dolayı bazen osseoentegrasyon sürecinde geçici diş kullanılması gerekebilir.

İmplant üstü protezin takılması:

İmplantlar sağlıklı bir şekilde iyileştikten sonra genellikle endişe edilecek bir durum yoktur. Artık vida çene kemiği ile kaynaşarak sağlamlaşmış ve bir bütün haline gelmiştir.

Vidalar cerrahi olarak kemiğe yerleştirilirken üzerine diş eti iyileşme başlığıda sıklıkla takılır. Bu sayede protez aşamasında ekstra bir 10 günlük sürece ihtiyaç duyulmaz.

Ancak iyileşme sürecinde geçici protez kullanılması gerekliliği, enfeksiyon riski gibi nedenlerle bazen iyileşme başlığı takılmaz. Böyle olgularda implant üstü protez diş ölçüsü almadan önce 10 gün kadar diş eti şekillendirici takılması gerekebilir.l

Antalya implant kliniğinde protez aşaması ortalama 7-10 gün arasında sürer.

  1. Vidanın üzerindeki kapak, anahtar ile sökülerek ölçü postu takılır.
  2. Hazırlanan ölçü maddesi ağza yerleştirilerek vida ile birlikte ağız ölçüsü alınır.
  3. Elde edilen ölçüye alçı dökülerek, ağzınızın bir kopyası olan alçı model hazırlanır.
  4. Alçı model üzerindeki kopya vidalara abutment adı verilen, yapay diş kökü ile üst protezin bağlantısını sağlayan ara dayanaklar takılır.
  5. Yeni implant üstü protez dişiniz, laboratuvarda bu dayanakların üzerinde hazırlanır.
  6. Dişler hazırlandıktan sonra, modelden sökülen abutmanlar vidaların üzerine sabitlenir ve dişler bu abutmanlara yapıştırılır.

İmplant Diş Tedavi Seçenekleri

İmplant diş tedavisi; diş eksikliklerinden komple diş tedavisine kadar geniş bir yelpazede tedavi seçeneği sunar.

tek diş implant

Tek Diş implant

Tek bir diş eksikliğinde geleneksel köprü diş uygulaması yerine implant yapımı tercih edilirse komşu dişler küçültülmeyeceği için korunmuş olur.

Yapay diş kökü; eksik dişlerin altında destek olması amacıyla çene kemiği içerisine yerleştirilir. Bu sebeple komşu dişlere herhangi bir zarar vermez.

Ayrıca kemik içerisine yerleştirilen vida; eksik diş olan bölgedeki kemik erimesini engelleyerek, kemik dokusunun büyümesini teşvik eder ve kemiği güçlendirir.

implant köprü

İmplant Köprü Diş

Birden fazla diş eksikliğinin; tek tek yada birden fazla vidanın desteklediği köprüyle tedavi edilmesi; dişlerinize diğer dişlerdeki tedavi seçenekleriyle mümkün olmayan bir uyum, benzersiz bir dayanıklılık ve stabilite sağlar.

Bazı durumlarda, vidaların üzerinde bağlanmış bir köprü diş, eksik dişlerin değiştirilmesi için tek sabit çözüm olabilir. Geleneksel hareketli protez, özellikle arka dişler için aynı stabiliteyi veya işlevi sunamaz.

komple implant diş

Komple İmplant Diş

Ağzınızda hiç dişiniz yoksa yada tüm dişlerinizin çekilmesi gerekiyorsa, komple implant diş tedavisi ile sabit bir restorasyona  sahip olabilirsiniz.

Tam protez diş yerine konforlu ve sabit bir implant köprüsüne sahip olmanız için çene kemiğine birden fazla vidanın yerleştirilmesi gerekecektir.

Komple çakma diş uygulaması, tedaviye başlamadan önce dikkatli tanı, planlama ve koordinasyon gerektirir.

implant üstü protez

Implant Damak

Ağzınızda hiç dişin kalmadığı ve çenede yeterli kemiğin olmadığı durumlarda veya ekonomik nedenlerden kaynaklı köprü dişlere nispeten daha ucuz bir tedavi yaklaşımı arıyorsanız implant damak aradığınız çözüm olabilir.

Bu tedavi yöntemi sayesinde çenenizin ön bölgesindeki sağlam kemiğin olduğu bölgeye yerleştirilen 2-4 adet vida ile birlikte çenenize oldukça sıkı tutunan estetik ve stabil protez dişlere sahip olabilir, yapıştırıcı macun ve krem kullanmaktan kurtulabilirsiniz.

All on Four

All on four tedavisi ise hem sabit, hemde hareketli olabilen hibrit bir tedavi yaklaşımıdır. Çenenin ön bölgesine açılı olarak yerleştirilen 4 implant üzerine aynı seansta protez diş yapılabilir. Detaylı bilgiyi Antalya implant all on four prosedür sayfasından inceleyebilirsiniz.
https://antalyadisklinigi.com/all-on-four/

Tedavi Kimlere Uygun

İmplant diş yapımı, hemen hemen bir veya birkaç dişini kaybeden ve eski estetik diş görünüşlerini veya çiğneme yeteneklerini eski haline getirmek isteyen tüm kişiler için uygundur.

18 yaşından küçük bireyler, henüz kemik gelişimini tamamlamadıkları için tedaviye aday değillerdir.

Tedavi için en önemli faktör, eksik diş olsa da sağlıklı bir ağza sahip olmaktır. Ağızda tedavi edilmemiş diş çürükleri ve aktif bir diş eti hastalığı olmamalıdır.

Aktif bir diş eti iltihabı var ise ve uygulama yapılırsa, vidanın etrafında enfeksiyon gelişmesi ve sonuç olarak tedavinin başarısız olma riski vardır.

İmplantların uzun süre size hizmet etmesi için sağlıklı bir ağza ve iyi bir plak kontrolüne ihtiyacı vardır.

hemen hemen herkes için uygundur; Ancak, hastanın kemik dokusunun tamamen gelişmesi önemli olduğu için, 18 yaşından küçük gençlerde kullanılmaz.

Kemik miktarı ve kalitesi tedavi öncesinde değerlendirilmeli ve tedavi ona göre planlanmalıdır.

Tedavi Kimlere Uygun Değil?

Kontrol altında olmayan diyabetli hastalar ve tedavi edilmemiş diş eti iltihabı olan kişiler, vidaların yetersiz iyileşmesi ve enfeksiyon riski nedeniyle tedaviye uygun değildir.

Çene kemiği yeterli genişlik ve yüksekliği karşılayamıyorsa ve kemik tozu uygulamasına da uygun değilse, bazen all on four dışında bir tedavi mümkün olmayabilir.

Bunun yanında pıhtılaşma bozukluğu, bazı kemik hastalıkları, uyuşturucu kullanımı, ciddi sistemik rahatsızlıklar ve bağışıklık sistemini zayıflatan hastalıkların varlığında tedavinin uygulaması mümkün olmayabilir.

Sigara kullanımı da tedavide oldukça önemli bir faktördür. İyileşme biraz daha geç olabilir ve diş eti rahatsızlıklarına neden olarak tedavinin başarısız olmasına sebep olabilir.

İmplant Sonrası Nelere Dikkat Etmeli?

Antalya’daki implant kliniğimizde gerçekleştireceğiniz operasyon sonrasında doktorunuz nelere dikkat etmeniz gerektiğini içeren bir bakım kılavuzu verecek ve size özel bazı tavsiyelerde bulunacaktır.

Genel olarak cerrahi sonrası bakımda şunlara dikkat etmelisiniz:

  • Vida yerleştirildikden sonra anestezinin etkileri geçene kadar dinlenmeniz gerekebilir. Genellikle kendinizi hazır hissettiğiniz an evinize dönebilirsiniz.
  • Lokal anestezi sonrası, uyuşukluk hissinin geçmesi birkaç saat sürebilir. Anestezinin etkisi geçene kadar, herhangi bir sıcak yada soğuk içecek tüketmekten kaçının.
  • Operasyon sonrasında bir miktar ağrınız ve şişliğiniz olabilir. Ağrı gidermeye ihtiyacınız varsa parasetamol veya ibuprofen gibi ağrı kesicileri kullanabilirsiniz.
  • Her zaman ilacınızla birlikte gelen prospektüsü okuyun. Herhangi bir sorunuz olursa diş hekiminize yada eczacınıza danışın.
  • Yapay diş kökü yerleştirildikten sonraki ilk hafta için yumuşak ve ılık besinler tüketmeye gayret edin.
  • Sigara ve alkol iyileşme dokusuna zarar verdiği için kullanmamaya çalışın.
  • Diş hekiminiz, vidanın enfekte olma riskini azaltmak için size antibiyotik ve antiseptik bir gargara yazabilir veya operasyondan bir saat önce antibiyotikleri almaya başlamanızı isteyebilir.
  • Diş hekiminizi ameliyattan sonra daha sık görmeniz, böylece diş hekiminiz iyileşme sürecini kontrol etmesi gerekebilir.
  • Cerrahiden sonra tam iyileşme için gereken süre, tedavi planınıza bağlı olarak değişecektir. Bu süre boyunca ne yapacağınız konusunda diş hekiminizi tavsiyelerini takip edin.

İmplant Diş Tedavisinin Riskleri

İmplant tedavisi deneysel bir yaklaşım değildir; daha çok bilimsel olarak test edilmiş ve dünya çapında diş hekimleri ve cerrahlar tarafından onlarca yıldır kullanılan, kanıtlanmış, son teknolojiye sahip bir tıbbi prosedürdür.

Ancak buna rağmen uygulamanın çeşitli riskleri vardır ve yönetilebilir. Her hastanın durumuna bağlı olarak, potansiyel risk faktörleri değişebilir.

  • Kötü ağız hijyeni ya da önceden var olan tıbbi durumlara bağlı yaraların sınırlı iyileşmesi (örneğin diyabet ve osteoporoz) implantın yerinde kalma ihtimalini azaltabilir.
  • Vidanın uygulandığı kemik yuvasında enfeksiyon gelişebilir ve tutmayabilir.
  • Uygulama bölgesine yakın seyreden damar ve sinirlerde hasar meydana gelebilir. Bir sinirin tedavi edilemeyecek düzeyde hasarlanması hissizlik oluşumuna neden olabilir.
  • Üst çene uygulamalarında, maksiller sinüs yaralanmalı meydana gelebilir.

Her cerrahi prosedür potansiyel riskler taşıdığından, diş hekiminiz bu tedavinin sizin için bir seçenek olup olmadığını değerlendirecektir.

İmplant ve köprü dişler arasındaki farkları hakkında hazırlamış olduğumuz makalemize buradan ulaşabilirsiniz.

İmplant Diş Antalya’daki Kliniğimizde Yapılır

Antalya implant tedavisine başlamadan önce hastanın genel sağlık durumu ile ağız ve diş yapısının birlikte değerlendirilmesi gerekir.

Her ne kadar tedavi,  bir veya birkaç dişini kaybetmiş, çiğneme kapasitesini ve estetik görünüşünü tekrar kazanmak isteyen hemen hemen herkes için uygun olsada, makalenin devamında detaylı olarak açıkladığımız kontrolsüz diyabet gibi rahatsızlıkları olan kişiler için uygun değildir.

Antalya’daki kliniğimizde implant yapımını değerlendirirken tüm bu değerlendirmeleri hastalarımızla birlikte yaparız.

Kliniğimizde alınan panoramik röntgen ile birlikte, diş doktorumuz tedavi uygunluğu için ağız ve çene muayenesini yapar.

Bazı çok hassas ve risk değeri yüksek yada çok sayıda implant yapımı gerektiren vakalarda 3 boyutlu dental tomografiyi ayrıca isteyebiliriz.

Bununla beraber beklentilerinizi, kaygılarınızı ve hedeflerinizi anlamamız için sizi iyi bir şekilde dinleyerek sohbet ederiz.

Devamında sizin için uygun olabilecek tedavi opsiyonları ile birlikte, implant fiyatları ve markalarını içeren detaylı bir tedavi yelpazesi sunarız.

Karar verme sürecinde sizinle birlikte hareket ederiz. Bu şekilde tedavinizin karar aşamasında Antalya’daki kliniğimizde her yönüyle ilgili bilgilendirilmiş olursunuz.

En İyi İmplant Markaları

Dünya üzerindeki en büyük 5 firma, satılan tüm implantların %71ini karşılamaktadır.

Satışları en iyi implant markalarına baktığımız zaman 2015 yılı verilerine göre İsviçre malı olan Straumann %22lik bir pazar payı ile lider konumda. İsveç malı olan Nobel ise bu pazarın %19’una ürün tedariği sağlıyor.

Amerikan malı olan Dentsply (önceden Astra Tech)%12 lik bir pazar payına sahipken, Zimmer’in Biomet firmasını satın almasıyla birlikte pazar payı %11 e yükselmiş durumda.

Diğer tüm markaların toplamının pazar payı ise sadece %36.

Ülkemizde sık kullanılan uygulanan Alman, Kore ve Yerli İmplant Markaları:

Alman İmplant Markaları

Bredent, Trias, Bego, Humantech, Camlog, ICX

Yerli İmplant Markaları

NTA, DTI, Dental Implant KA, Nucleoss, Implance, Mode, Implantium, Evoss

Kore Malı İmplant Markaları

Dentis, Megagen, Osstem, Dentium

Straumann Grup Markaları

Straumann, Zinedent, Medentika

Ek Prosedürler

Tedavinin karar aşamasında kemik miktarı önemli bir rol oynar. Tedavinin uzun yıllar hizmet etmesi için yeterli doku mutlaka bulunmalıdır. Yetersiz kemik; implant tedavisinde tedavi prosedürünü değiştiren başlıca faktörlerdendir ve ogmentasyon (kemik tozu uygulaması) gerektiren hastalarla Antalya implant kliniğinde karşılaşılmaktadır.

Örneğin bir diş uzun süre eksik olarak kalmışsa yada kemik erimesi nedeni ile mevcut doku azalmışsa vidanın yerleştirilebileceği bir doku bulunamayabilir, ve oluşturulması gerekebilir.

Kemik Ogmentasyonu

implant kemik tozu

Diş implant uygulaması yapılacak bölgede mevcut çene kemiğinin yüksekliğini ve genişliği artırmak için kemik tozu uygulaması (kemik greftlemesi) yapılır.

En iyi sonuçlar, vücudunuzun başka bir bölgesinden alınan kemiğin (otojen greftleme) kullanılması durumunda alınır. Kemik, tipik olarak çenenin başka bölgesinden ya da kalçadan toplanır. Çünkü kalça kemiği birçok kemik hücresi içeren iyi bir kemik kaynağıdır.

Otojen greftler en sık tercih edilen kemik tozu uygulamasıdır. kendi kemiğiniz olduğu için, vücudunuzun bunu reddetme riski yoktur.

Allogreft ise, bir ‘kemik bankasından’ alınan başka bir insanın kemiğini kullanan ve otojen greftlerle aynı şekilde çalışan greftlerdir.

Başka bir hayvandan (sığır kemiği) alınan kemiğin kullanıldığı prosedürlere ise Ksenogreft denir. Uygulanan sığır kemiğini zamanla vücudunuz eritir ve yerine kendi kemiğinizi yapar.

Bunun yanında sentetik kemik greftleri de mevcuttur. Kimyasal olarak insan kemiğine benzeyen bu materyaller, yeni kemiğin oluşacağı bölgede yer tutucu olarak bulunur ve yerine yeni kemik oluşması beklenir.

Kemik tozu uygulamasından sonra ne kadar bekleneceği, uygulanan kemik türüne ve uygulama yapılan bölgenin boyutuna göre belirlenir. Tipik olarak en az 3-4 ay beklemeniz gerekecektir. Bu süreçte iyileşme sağlanmış olur.

Sinüs lifting gibi konplike operasyonların arkasından yeni kemik oluşumu için 6 ay beklemek gerekebilir.

Tedavi süresini uzatabilecek diğer bir faktörde diş çekimleridir. Tedaviden önce diş çekilmesi gerekiyorsa genellikle bir veya iki ay beklemek gerekebilir. Bunun yanında uygun vakalarda diş çekimini takiben aynı gün implant yapılması da mümkündür.

Tavsiyeler

Tam bir iyileşme gerçekleştirdikten sonra, implantlar ve protez dişiniz doğal dişler ile aynı şekilde fonksiyon görmelidir. Normal olarak yemek yiyebilmelisiniz. Onları sağlıklı tutmak için dişlerinizi düzenli olarak fırçalamanız, diş ipi ve ağız duşu kullanmanız çok önemlidir.

İmplant tedavisi, sağlığınıza yapmış olduğunuz mükemmel bir seçenek ve yatırımdır. Doğru bir ağız ve implant diş bakımı ile dişleriniz ömür boyu ağzınızda kalabilirler.

Eğer tedavi sonrası takılan dişlerinizi her gün temizlemezseniz zamanla diş taşı ve plak gelişebilir. Bu da, diş eti hastalıklarına veya kanamaya yol açarak ve tıpkı doğal dişlerde olduğu gibi, kemik erimesine neden olabilir.

Dişi destekleyen kemik ve diş eti çevre dokuları hasar gördüğü zaman vida, çene kemiğine tutunamaz ve kaybedebilirsiniz.

SSS

İmplant ne demek?

İmplant terimi, vücut içerisine yerleştirilen cansız materyalleri ifade eder. Bu bir protetik tıbbi cihaz olabildiği gibi, bir doku parçasıda olabilir.

İmplant diş yapımı ne kadar sürer?

Uygulanan vidanın kemik ile kaynaşması (osseointegrasyon) alt çenede 8, üst çenede 16 hafta sürer. Bu süre sonunda vida, doğal bir diş gibi yüklere karşı koyabilmek için gerekli stabiliteye ulaşır. Üzerine yapılan protez ise ortalama 1 haftada hazırlanır.

İmplant vidası takıldıktan sonra ağrı ne kadar sürer?

Diş implantları, operasyon sırasında rahatsızlığı en aza indirmek için genellikle lokal anestezi altında yerleştirilir. Anestezinin geçmesi ile birlikte hafif bir ağrı ve şişlik hissedilebilir. Ağrı genellike ertesi güne kaybolur ancak 7 güne kadar hafif ağrı olabilir.

İmplant takıldıktan sonra diş ne zaman takılır?

Konvansiyonel yaklaşımdacerrahisiden sonra alt çenede 8 hafta, üst çenede ise 16 hafta kemik ile vidanın kaynaşması için beklenmelidir. Bazı markalar daha hızlı iyileşen modeller üretmiştir ve bu süre uygun vakalarda 20 güne kadar inebilmektedir. Protezin hazırlanması ise ortalama 1 hafta sürer.

Çekilen dişin yerine implant ne zaman yapılır?

Diş çekildikten sonra hemen implant uygulanabilir. Çekim bölgesi ile vidanın iyileşmesi birlikte gerçekleşir. Ancak ayrı ayrı uygulanması gerekiyorsa diş çekiminden sonra en az 30 gün çekim bölgesinin iyileşmesi beklenmelidir.

İmplant yarası ne kadar zamanda iyileşir?

Operasyon bölgesi ortalama 2 haftada hissedilmeyecek derecede iyileşir. Ancak vidanın kemik ile kaynaşması uygulanan prosedüre göre 8 haftada 30 haftaya kadar sürebilir.

İmplant iyileşme başlığı nasıl takılır?

İyileşme başlığı vidaların yerleştirilmesi esnasında takılabildiği gibi, protez aşamasında da takılabilir. Bunun için diş eti üzerinden çok minik bir kesi yapılarak vidaya ulaşılır. Vidanın üzerindeki kapama vidası çıkartılarak aynı yuvaya iyileşme başlığı takılır.

İmplant dikişleri ne zaman alınır?

Ortalama 7- 10 gün sonra atılan dikişler alınabilir. Yurtdışında yaşayan yada yurtdışında çalışanlar gibi sınırlı süresi olan hastalarda rezorbe olabilen dikişler kullanılır. Bu dikişlerin alınmasına gerek yoktur. Ortalama 20 günde kendiliğinden düşer.

İmplant tutmazsa ne olur?

Tutmazsa çok fazla bir belirti vermez. Uygulama bölgesinden dışardan görülebilen hafif bir kırmızılık, şişlik ve ağrı operasyon sonrası enfeksiyon belirtileri olabilir. Başarısız olan vidalar, çene kemiği ile kaynaşık olmadığı için çok kolay sökülür.

İmplant ne kadar?

İmplant fiyatı tedavinin gerektirdiği vida sayısına ve kemik artırma tedavisi gerekip gerekmediğine göre değişir. Fiyatı etkileyen diğer faktörler ameliyatın kendisi, laboratuvar çalışması, protez, diş hekimi ve diş teknisyeninin ücretlerini içerir. Bir maliyet planı, ancak tüm bu yönler ele alındığında ortaya çıkar.

Diş implantları neden yapılır?

Kemiğin içerisinde kalan vida kısmı saf titanyumdan yada titanyum alaşımından yapılmıştır. Yapay diş kökü üzerindeki oksit tabakası, dikkat çekici bir şekilde, hastada yabancı cisim reaksiyonunu önlemeye yardımcı olur ve kemiğin bu yüzeye bağlanmasını teşvik eder.

İmplant tedavisinde herhangi bir yaş sınırlaması var mıdır?

Genç hastalarda çene kemikleri tam olarak gelişmesi beklenmelidir. Spektrumun diğer ucunda, hastanın herhangi bir önemli tıbbi risk faktörü göstermediği göz önüne alındığında, yaş sınırı yoktur.

Her eksik diş için bir implant gerekli mi?

Hayır. çok sayıda diş eksikliğinde vidalar köprü ayakları olarak görev yapabilirler ve üzerine yapılan bir köprü protezi ile çok sayıda diş eksiliği giderilebilir.

İmplant takıldıktan sonra yemek yenebilir mi?

Operasyondan sonraki iki saat süresinde herhangi bir şey yiyip, içmemelisiniz. 2 saatin sonunda bir kaç gün boyunca ılık gıdalar tüketmelisiniz. Ayrıca sert gıdalar operasyon bölgesine zarar verebilir ve yara ağızlarının açılmasına neden olabilir.

SGK İmplant Fiyatları 2021 Yılında Karşılanıyor mu?

Hayır, SGK implant materyal ücretlerini karşılamamaktadır. Hastalar, kuruma bağlı hastanenin önerdiği ve anlaşma yaptığı Antalya implant firmalarından kendi imkanları ile satın almaktadır.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top