Diş Teli Nasıl Takılır?

diş teli

Diş teli tedavisi ile dişlerdeki çapraşıklıklar ve kapanış bozuklukları başarılı bir şekilde tedavi edilebilmektedir. Ortodonti tedavisi ile pek çok kişi ergenlik yıllarında tanışır. Yüksek diş teli fiyatları yanında tedavi esnasında kullanılan braketlerin görüntüsü ve uzun tedavi süresi özellikle yetişkinlerin tedaviye olan ilgisinin azalmasına neden olur.

Peki bunun daha estetik bir yolu yok mu?

Elbette var! Hem şeffaf, hem görünmez hem de farklı diş teli renkleri ergenlik dönemindeki gençler için bir eğlenceye dönüşmüş durumda.

Hazırlamış olduğumuz bu rehberde Antalya‘daki kliniğimizde diş teli nasıl takılır, fiyatları ne kadardır, Ortodonti’de yeni teknoloji ve yaklaşımlar nedir açıklamaya çalıştık.

Diş Teli

Diş teli (ortodonti) tedavisi, sağlıklı bir ısırma ve hoş bir gülümseme oluşturmak amacıyla çenelerdeki kapanış bozukluklarını gideren ve çapraşık dişlerin uygun bir biçimde hizalanmasını sağlayan bir tedavi yöntemidir.

antalya ortodonti

Pek çoğumuz inci gibi dizili sıralı dişler ile doğmuyoruz. Hepimizin dişlerinde ufak tefek doğal olarak çapraşıklıklar mevcut.

Çapraşık dişler ve kapanış bozuklukları doğuştan, dişlerin erken yada geç dönemde çekilmesinden, uzun süreli biberon kullanımından, parmak emme alışkanlığından ya da bir travma sonucu meydana gelmiş olabilir.

Küçük çapraşıklıklar; şeffaf plak olarak anılan, takılıp çıkarılabilir uygulamalarla düzeltilebilir. Şeffaf plaklar ile diş teli tedavisi geleneksel ortodontiden biraz daha maliyetli olabilir, ancak bazı yetişkinlerde daha fazla kabul edilebilir estetik sağlayabilmektedir.

Bunların dışında dişlerin iç yüzeyinden seyreden lingual braketler ve şeffaf renkli braketler tedavinin rahatsız edici görüntüsünü gidermeye çalışır.

Renkli diş tellerini de hatırlatmakta yarar var. Her ne kadar kabul etsenizde etmesenizde bu teller hayatınızın bir parçası olmuş halde ya da olacak.

Bu süreç, renkli diş teli sayesinde çevrene kişiliğini yansıtmak için harika bir fırsat olabilir. Peki diş teli neden takılır?

diş teli neden takılır

Ortodonti Tedavisi Neden Gerekli?

Çene de bir kapanış bozukluğu var ise, gerçeği söylemek gerekirse hiç birşey yolunda değil demektir.

Ağız, sindirim sisteminin ilk istasyonudur ve görevini yerine getirmediği durumlarda tüm vücut bundan etkilenir.

Dişlerin ve çeneler arası ilişkilerin düzeltilmesi, etkili bir çiğneme fonksiyonu sağlayarak diş ve diş etlerinizin de korunmasına yardımcı olur.

Diş teli kapanış bozukluklarının neden olduğu potansiyel sonuçları gidermek için takılır:

  • Kalabalık ve düzensiz dişler, çürük gelişimini ve diş eti problemlerinin ortaya çıkmasını kolaylaştırır.
  • Dişler düzgün olarak hizalanmadığı için zamanla konuşma bozuklukları oluşmaya başlar.
  • Çiğneme işlevinin tam olarak yapılamaması mide gibi sindirim sistemindeki diğer organların daha fazla çalışmasına sebep olarak yorar.
  • Vücutta emilimi ilk olarak ağızda başlayan gıdalardan tam olarak yararlanılamaz.
  • Yanlış çene kapanışı, çene ve boyun kaslarımızın anormal olarak gerilmesine neden olur. Bununla ilişkili olarak zamanla çene eklemi problemleri ve baş ağrısı sorunu ortaya çıkabilir.
  • Büyük dişler nedeniyle ağızlarını kapatamayan çocuklarda ağızdan solunum nedeniyle sıklıkla bademcik problemleri ortaya çıkar.
  • Geceleri ağzımız açık olarak uyumak; soluduğumuz havanın nemlendirilmeden ve ısıtılmadan akciğerlerimize girmesine sebep olur ve buda kulak burun boğaz problemlerinin yanı sıra soğuk algınlığına ve hatta zatürreye neden olabilir.
diş teli çeşitleri

Diş Teli Çeşitleri

Yıllar içerisinde diş teli çeşitleri oldukça değişti. Bugün, rengarenk uygulamalardan neredeyse görünmez hale kadar onlarca değişik seçenek var:

  1. Metal Braketler
  2. Mini Braketler (metal)
  3. Porselen Diş Teli (Beyaz Seramik)
  4. Lingual Diş Teli

Bu süreçte tüm cevapları online olarak aramak zorunda değilsiniz. Hekim olarak bizler, sizin için uygun olan tedavi çeşidinize yardımcı olacak olan kişileriz.

Metal Braketler

En çok bilinen bu tür braketler bugün, daha önce hiç olmadığı kadar rahat kullanılıyor. Yüksek kalite paslanmaz çelikten üretilen bu parçalar, dişlerin üzerine yapıştırılarak, teller yardımıyla dişlerinizi başarılı bir şekilde hizalayabilirler.

Metal braketler için kullanacağınız diş teli lastiğini renkli bir hale getirmeyi düşünmelisiniz.

Mini Braketler

diş teli ne kadar sürede takılır

Metal olan selefinin daha küçük boyutlarda olan çeşididir. Estetik kaygılardan dolayı sıklıkla tercih edilirler.

Ayrıca temizliği ve bakımı daha kolaydır.

Porselen Diş Teli

şeffaf diş teli

Beyaz veya seramik braket olarakta adlandırılan porselen diş teli; temiz ve pürüzsüz seramikten üretilmiştir ve neredeyse görünmezler. Bu nedenle estetik kaygılardan dolayı genç ve yetişkin hastalarda sıklıkla tercih edilirler.

Seramik braketler görsel olarak harika bir deneyim sunsa da, metal olan ağabeylerine göre daha kırılgan bir yapıya sahiptirler. Bu sebeple alt çeneden çok daha fazla üst çenede tercih edilirler ve daha dikkatli bir ağız ve diş bakımı gerektirirler.

Lingual Diş Teli

lingual diş teli

Estetik kaygılardan ötürü uygun olan vakalarda sıklıkla tercih edilirler. Bu tür braketler; geleneksel yöntemin aksine dişlerin iç yüzeyine yapıştırılır.

Bazı kişiler bu braketleri kullanırken konuşma zorlukları yaşadıklarını belirtmiştir.

diş teli fiyatları

Diş Teli Fiyatları

Diş Teli Uygulama TürüFiyatı
Angle Sınıf I Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi2035 TL
Angle Sınıf II Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi2615 TL
Angle Sınıf III Anomalilerinin Ortodontik Tedavisi3485 TL
Açık Kapanışlı Ortodontik Tedavi3485 TL
Önleyici Ortodontik Tedavi1285 TL
Kısa Süreli Ortodontik Tedavi1165 TL
Pekiştirme Tedavisi725 TL
Sabit Pekiştirme Aygıtı (Lingual Retainer)910 TL
Aparey Tamiri235 TL

**Özel diş kliniklerinin web sitesinde; Türk Diş Hekimleri Birliğinin belirlemiş olduğu tarife dışında kıymetli metal ve malzeme dahil diş teli fiyatlarını açıklaması yasaklanmıştır. Bu sebeple, tedavi ücretlerini öğrenmek için, lütfen kliniğimizi arayın.

Diş Teli Nasıl Takılır?

Düzenli olarak gittiğiniz bir diş hekimi var ise, diş ve çene yapısındaki problemlerinizi muhtemelen erken dönemlerinde fark edecektir.

Çocuklukta diş çıkarma döneminde süt dişleri yerini kalıcı dişlere bırakırken pek çok hizalama problemi ortaya çıkar. Bu sürecin tamamlanması için ortodontistiniz yeteri kadar kalıcı dişin sürmesini beklemek isteyebilir.

Çocukların çoğu 8 ile 14 yaşları arasında ortodonti tedavisine başlar. Yüz kemikleri hala büyümekte olduğu için dişlerin hareketi daha kolaydır ve tedavi bir erişkine göre daha kısa sürede tamamlanabilir. Diş teli kaç yaşında takılır ve kaç yaşına kadar takılabilir incelemek isterseniz ilgili sayfaya bakabilirsiniz.

diş teli takımı

Antalya Ortodonti

Antalya ’daki kliniğimizde ortodonti tedavisi aşağıdaki şekilde değerlendirilir:

Klinik Muayene: Doktorunuz ilk olarak ağız içi muayenenizi yapar. Bu muayene esnasında  dişler, karşı dişlerle olan kapanış ilişkileri, çene yapısı ve çiğneme fonksiyonları detaylı olarak incelenir.

Röntgen Görüntüleri: Dişlerin pozisyonunu belirlemek için bir kaç defa röntgen çektirmeniz gerekir. En yaygın olarak kullanılan görüntüleme yöntemi, çıkmış ve çıkacak olan tüm alt ve üst dişleri, ısırma konumundayken gösteren panoramik röntgendir.

Bunun yanında özel kafa röntgenleri, çenelerin birbiri ile olan ilişkilerini, dişlerin pozisyonlarını, boyutlarını ve ilişkilerini belirlemeye yardımcı olabilir.

3 boyutlu Modeller: Doktorunuz tedaviyi değerlendirirken, 3 boyutlu olarak çene ve diş ilişkilerinizi elinin altında inceleyebilmek ve tüm açılardan görebilmek için alçı modeller elde eder.

Bunun için ölçü maddesi özel bir kaşığa yerleştirilir ve alt-üst çene ölçüleriniz alınarak alçı modele aktarılır.

Potansiyel Diş Çekimi: Ağzınızdaki diş sayısı normal olsa bile bazen bu dişlerin düzgün olarak sıralanabileceği bir diş arkı mevcut olmayabilir. Bu durumlarda bir veya birden fazla erişkin dişinin çekilmesini önerebilir.

Cerrahi Değerlendirme: Sadece dişleri hareket ettirerek düzeltilemeyecek olan vakalarda, ortodontik tedavi ile birlikte çene cerrahisi yapılması gerekebilir. Cerrahi müdahale sonucu, diş teli takma süresi değiştirebilir.

Fotoğraf Arşivleme: Ağız, diş, çene ve yüz fotoğraflarının çekilerek arşivlenmesi ortodonti de altın kuraldır. Bu sayede hekim tedavi planı oluşturabilir, önceki verilere dayanarak modifiye edebilir ve detaylı bir analiz çıkarabilir.

Tüm bu veriler üzerinden ortodontistiniz, diş teli tedavisinin sizin için uygun olup olmadığını söyleyebilir.

Bireysel istekleriniz ve talepleriniz doğrultusunda diş teli çeşitleri de değerlendirilerek uygun tedavi yöntemi belirlenir ve doktorunuz size özel bir tedavi planı hazırlar.

Bu plan sıklıkla dişlerinize bağlanan braketler ile birlikte tellerin kullanımı da gerektirir.

görünmeyen diş teli

Ortodontik Tedavi Aşamaları

Tedavi temel olarak üç aşamadan oluşur. Braketlerin yerleştirilmesi, periyodik ayarlamalar ve ağız içi elemanların çıkarılmasından sonraki pekiştirici dönem.

  1. Braketlerinin yapıştırılması
    Ortodontik braketler, sıklıkla dişlerin dış yüzeylerine tutturulur. Ancak uygun vakalarda braketleri gizlemek için dişlerin iç yüzeylerine de tutturulabilr. Lingual ortodonti olarak bilinen bu prosedürde braketlere ulaşmak biraz daha zordur.Braketler, paslanmaz çelik, şefaf yada diş renginde seramikten yada farklı materyallerden üretilebilir.Günümüzde kullanılan modern metal braketler daha önceki türlerine göre daha küçük ve daha zor farkedilmektedir.
  2. Ortodontik Bantların Yapıştırılması
    Ortodontik bantlar, azı dişlere uygulanan ve dişi çepeçevre saran elemanlardır. Bantlar dişlere uygulanmadan önce, çok küçük plastik bantlar dişler arasına yerleştirilerek bant için mesafe kazanılır.En son azı dişte yer alan banda tutturulmuş olan bukkal tüp, bağlantı telinin ucunun yerinde kalmasını sağlar.
  3. Diş Telinin Hazırlanması
    Diş telleri, bantlar ile birlikte tüm braketleri birbirine bağlar ve dişlerin esas hareketini bu teller sağlar.
  4. Diş teli lastiklerinin takılması
    Diş teli lastikleri ise farklı kullanım amacına göre irili ufaklıdır. Yuvarlak küçük bantlar telin brakete tutunması için kullanılırken; daha kalın ve uzun türleri, dişlerin istenilen pozisyona gelmesini sağlamak için hareket sağlayıcı olarak kullanılabilir.

Diş teli tedavileri sırasında dişlerin hareketi ve lastiklerin uyguladığı baskı sonucu bir miktar ağrı ve acı oluşabilir. Diş teli ağrısı nasıl geçer ve ne iyi gelir üzerine hazırlamış olduğumuz makale süreci daha kolay atlatmanıza yardımcı olabilir.

Periyodik Ayarlamalar

Dişlerinize braketler yapıştırılarak, teller yerleştirildikten sonra ortodontistiniz belirli periyotlarda ara bağlantı tellerini sıkarak yada bükerek ayarlar.

Yapılan bu işlem dişlerin kademeli bir şekilde yeni pozisyonlarına geçmesini sağlar. Dişin hareket ettiği taraftaki çene kemiği erirken, hareketin arkasında kalan boşluk zamanla yeni kemik ile dolar.

Bazen ortodontist alt ve üst çenedeki dişleri doğru bir şekilde hizalamayı teşvik etmek için alt ve üst çene arasındaki gerilimi kullanabilir. Bunun için seçilen elastik bant alt ve üst çenedeki dişler arasında gerilmiş bir şekilde tutturulur.

Periyodik ayarlamalardan sonraki bir kaç gün içerisinde; dişlerinizde hafif bir ağrı hissedebilirsiniz. Basit ağrı kesiciler genellikle ağrıyı gidermeye yardımcı olur.

Şiddetli yada giderek artan ağrılarda doktorunuza haber vermelisiniz.

diş teli çıktıktan sonra

Pekiştiriciler

Tedavi sonunda braketler dişlerinizden kolayca sökülür. Hizalanmış olan dişleriniz, henüz yeni pozisyonlarını koruyabilecek kadar stabil değillerdir.

Bunun için doktorunuz, dişlerin orjinal pozisyonlarına dönmesini önlemek amacıyla teller çıktıktan sonra retainer adı verilen pekiştiricileri kullanır.

Pekiştirme tedavisi, elde edilen tedavi sonucunun korunması için oldukça önemlidir ve ihmal ederseniz tedaviden sonra dişlerde eski pozisyonlarına doğru bir hareket görebilirsiniz.

Peki pekiştirici diş teli nasıl takılır?

Pekiştiriciler genellikle çıkartılabilen, şeffaf plastik materyalden yapılırlar. Bazen dişleri stabil tutmak için dişlerin iç tarafından geçen ince metal bir tutucu da kullanılabilir.

Sonuç

Diş telleri seyrek yada çapraşık dişleri yeniden hizalayarak doğru pozisyonlarına gelmesine yardım eden, sağlıklı bir ağız ve güzel bir gülümseme elde etmek için kullanılan oldukça etkili tedavilerdir.

Antalya ortodonti kliniğimizde yapacağınız diş teli tedavisi sonucunda:

  • Daha düz hizalanmış dişler ve daha çekici bir gülümseme,
  • Daha iyi bir ağız sağlığı ve çiğneme fonksiyonu
  • Çarpık dişler ve hatalı ısırıktan kaynaklanan yaygın diş ve diş eti problemlerinin önlenmesi
  • Özgüvende bir artış bekleyebilirsiniz.

Diş teli takma süresi

Diş teli tedavi süresi seçilen tedavi yöntemine, hastanın yaşına ve çapraşıklık derecesine göre değişkenlik göstermekle birlikte tedavi süresi ortalama 12 ay ile 30 ay arasında sürer.

Düzeltici ve önleyici ortodonti tedavisi erken dönemde uygulandığı için diş yapısının ve çenenin sağlıklı bir şekilde gelişmesini sağlar.

Hafif diş çapraşıklıkları ise daha kısa bir sürede düzeltilebilir. Ayrıca hastanın ağız bakımına dikkat etmesi ve randevularını aksatmadan tedavisine devam etmesi diş teli takma süresini kısaltarak, tedavinin beklenenden daha kısa sürede tamamlanmasını sağlayabilir.

Yetişkinler ve Diş Teli

Eğer bir yetişkinseniz, ortodontik tedavi süreciniz size göre daha küçük yaştaki birisinden daha uzun sürebilir, ancak yine de oldukça benzer sonuçlar elde edilebilir.

Yetişkinlerde kemik gelişimi durduğu için, bazı bozukluklar sadece diş teli ile düzeltilemez. Tedaviniz hakkında en detaylı bilgiyi ortodontistiniz size sağlayabilir.

Tedavinin Riskleri

Diş teli takma süresi her ne kadar biraz uzun olsa da genel genel olarak oldukça güvenli prosedürlerdir. Ancak yine de bazı riskleri yok değil:

Kısa Dönem Riskler

Diş telleri, dişlerinizin etrafında yiyeceklerin kolayca tutunabileceği küçük boşluk ve girintiler meydana getirir. Kolay temizlenemeyen bu alanlarda bakteri dolu plak birikintilerinin ve yiyecek artıklarını temizlemezseniz şu problemlerle karşılaşabilirsiniz:

  • Dişin mine adı verilen en dış yüzeylerinde meydana gelen mineral kaybı, dişlerde kalıcı beyazımsı lekeler bırakabilir.
  • Bakteri plağı birikimi diş çürüklerinin gelişimini hızlandırır ve diş eti hastalıklarına uygun bir zemin hazırlar.
diş teli tedavisi

Uzun Vadeli riskler

Tedaviden sonraki uzun dönemlerde de bazı riskler mevcuttur:

Kök uzunluklarının kısalması: Dişin hareketi esnasında, temel olarak hareket ettiği yöndeki kemikte erime olurken, arkasında bıraktığı boşluk ta yeni kemik yapımı ile doldurulur.

Bu hareketler esnasında, dişlerin daha az stabil olmasına yol açabilecek şekilde kök kısalmaları meydana gelebilir. Neyse ki bu durum, çoğu durumda herhangi bir probleme neden olmaz.

Düzeltmenin geri kaybı: Doktorunuzun size söylemiş olduğu talimatlara, tedaviden sonrada dikkatli bir şekilde uymanız gerekir.

Özellikle size verilen retainer olarak adlandırılan tutucuları kullanmamak, o kadar süre boyunca elde edilen hizalamanın bir kısmını kaybetmeniz ile sonuçlanabilir.

diş teli tedavisi sonrası ağız bakımı

Diş Teli Takıldıktan Sonra Ağız Bakımı

Aşağıdaki talimatlar; tedavi sürecinde dişlerinizde meydana gelebilecek hasar risklerini kontrol altında tutmanıza yardımcı olur:

  • Tedavi sürecinde, plak oluşumu ve diş çürüklerinin en büyük dostu olan nişastalı ve şekerli gıdalardan uzak durun.
  • Dişlerinizi her öğünden sonra mutlaka ağzınıza uygun, küçük başlı, yumuşak kıllı bir diş fırçası ve diş çürüklerini önlemeye yardımcı olan bir diş macunu ile fırçalayın. Eğer dişlerinizi fırçalayamazsanız, ağzınızı suyla iyice yıkayın.
  • Fırçalama sonrasında braketlerin oluşturduğu küçük boşluklardan yemek artıklarının uzaklaşması için ağzınızı iyice durulayın ve aynada bu temizliği kontrol edin.
  • Eğer çıkarılabilir bir diş teli kullanıyorsanız, sabunlu su ile iyice yıkayın.
  • Size önerilen boyutlardaki interdental fırça ile dişler arası bölgeyi iyi bir şekilde temizleyin ve diş ipi kullanın.
  • Braketi, telleri ve bantları çıkarabilen, çikolata gibi yapışkan gıdalardan, sakız ve şekerleme tüketmekten kaçının.
  • Tatlı gıdaları sadece öğünlerde tüketin veya tatlıdan sonraki 1 saat içerisinde dişlerinizi mutlaka fırçalayın.
  • Braketlerin koparak düşmesine neden olabilecek fındık, patlamış mısır, buz gibi sert gıdalardan uzak durun.
  • Ortodontistinizin size önereceği talimatları sıkı bir şekilde takip edin. Sizin uyumunuz tedavi sürecini kısaltıp, uzatabilir.
  • Tedavi esnasında ve sonrasın düzenli diş hekimi ziyaretlerinizi ve kontrolleri aksatmayın.

Doğru ortodontik diş fırçası seçimi ve diş teli bakım ve temizliği nasıl yapılır incelemek için şu bağlantıyı ziyaret edin:

https://antalyadisklinigi.com/ortodontik-firca-secimi-dis-teli-bakimi-temizligi/

beslenme tavsiyeleri

Tedavi Sürecinde Beslenme Tavsiyeleri

  • Teller çıktıktan sonra dişlerde  kötü sürprizlerle karşılaşmamak için tedavi süresince asitli ve şekerli gıdalardan uzak durun.
  • Tedavinizin başlangıcındaki ilk bir kaç gün mutlaka çorba gibi yumuşak yiyecekler tüketin.
  • Soğuk ve dondurulmuş gıdalar azda olsa dişleri uyuşturur ve ağrı kesici özellik gösterir. Ayrıca soğuk uygulaması inflamasyonu azaltmaya da yardımcı olur.
  • Dondurma yiyebilir yada alternatif olarak buzlukta dondurulmuş gıdaları emebilir yada hafif hafif ısırabilirsiniz.
  • Sert, kabuklu ve yapışkan gıdalar tüketmemeye özen gösterin. Sert gıdalar braketlerinizin düşmesine yada tellerinizin kıvrılmasına neden olabilir.
  • Ağrısınız olursa basit ağrı kesiciler genellikle ağrıyı keser.

Diş teli takanlar için hazırlamış olduğumuz yemek listesi önerileri ile ilgili makalede tedavi sürecinde ne yenir, ne yenmez, serbest ve yasaklı gıdalarla ilgili detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

SSS

Diş teli ne kadar süre takılır?

Tedavi süresi, düzeltilmek istenen dişlerin pozisyonu, çenenin darlık durumu, çapraşıklığın derecesine göre değişir. Tedavi süresi ortalama 8 – 32 ay arasında sürer.

Diş teli takıldıktan sonra dişler ne zaman düzelmeye başlar?

Tel aktive edildikten hemen sonra dişleri hareket ettirmeye başlar. İlk ay genellikle çıplak gözle pek bir düzelme görülmez. Ancak 2-3 ay sonra dişlerin düzelerek yeni pozisyonalarına doğru hareket etmiş olduğunu fark edebilirsiniz.

Diş teli ne kadar kalır?

Diş teli; dişlerdeki çapraşıklık derecesine göre diş teli 8-30 ay arasında ağızda kalır. Tedavi sonrasında pekiştirme tedavisinde uygulanan retainer ise, dişi tutan liflerin tam olarak yeni pozisyonlarına adapte olmaları için en az 1 yıl ağızda kalmalıdır.

Diş teli nasıl çıkarılır?

Diş teli, braketler üzerine lastikler vasıtası ile tutturulur. Bu lastiklerin sökülmesi ile diş teli kolayca çıkar. Dişler üzerindeki braketler ise özel el aletleri ile kolayca çıkarılır. Daha sonra diş üzerindeki dolgu artıkları temizlenerek diş yüzeyi parlatılır.

Diş teli ağrısı nasıl geçer?

Aktif dönemde dişler hareket ettiği için, yeni tel takıldığında bir miktar ağrı hissedebilirsiniz. Dişler planlanan noktaya ulaştığında ağrı azalarak geçer. Ağrı yönetimi için tel takıldıktan sonraki bir kaç gün basit ağrı kesici ilaçlar kullanabilirsiniz. Doktorunuz gerekli önerilerde bulunacaktır. Di

Diş teli ne işe yarar?

Bazı bireylerde dişler çapraşık yada çenelerde kapanış bozuklukları olabilir. Ortodontik tedavi sırasında kullanılan diş teli ise bu bozuklukların giderilmesi için çağraşık dişlerin hareket ettirilmesine yarar.

Diş teli lastiği işe yarar?

Dişler üzerine yapıştırılan braketlere tutturulan lastikler; braket ile diş telinin birbirine bağlanmasını sağlar. Çeneler arası uygulanan elastikler ise, alt ve üst çene arasında kuvvet uygulayarak, çeneler arası ilişkinin düzenlenmesini sağlar.

Umarız makalemizde diş teli nasıl takılır sorusunun cevabını bulmanıza yardımcı olabilmişizdir. Antalya ortodonti tedavisi gülüşünüzü ve sağlığınızı geliştirmenize yardımcı olabilir.

Diş teli tedavisi ile ilgili yorumlarınızı ve sorularınızı whatsapp hattımızdan bize iletebilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir